Lok Sewa Aayog (www psc gov np) questions with solution. We have listed here the set of questions for lok sewa aayog for free which are similar to what lok sewa aayog questions commonly appears. We regularly update and add questions over there to ensure a www psc gov np question bank.

If you have appeared Lok Sewa Aayog examination and if you remember some questions, you can help us adding questions in comment section below.

www.psc.gov.np

Lok Sewa Aayog Questions

NEA Questions Electrical Engineering

NEA Questions Civil Engineering

NEA CIVIL ENGINEERING LEVEL 7
NEA CIVIL ENGINEERING LEVEL 7

www psc gov np Model Questions

General Knowledge Questions that are asked in Lok sewa Aayog are added in this page.

2. How much distance is different from the two latitude?
Answer: – 111 km
3. Where the origin is from the Nile River?
Answer: – Victoria Lake

www psc gov np vacancy lok sewa aayog vacancy

4. How many ocean are there in earth?
Answer: – 5
7. Which ocean is known as Triangle-shaped ocean?
Answer: – Pacific Ocean
8. What mysterious Bermuda Triangle must Ocean?
Answer: – Atlantic Ocean
9. What is the canal that connects the US and South America?
Answer: – Panama Canal
10. Denyuba river floods the world with many countries?
Answer: – 7
12. What continent is known that the new world?
Answer: – North America
13. Which country is known that thousands of Lake Country?
Answer: – Finland
15. America’s longest river is the name of the continent?
Answer: – The Mississippi
16. What continent is known that janasunya continent?
Answer: – Antarctica
17. The desert is not what continent?
Answer: – Europe
20. What is the world’s second largest continent?
Answer: – Africa
21. The world’s largest continent, should the Sahara desert which?
Answer: – Africa
22. What continent must Mount elbruja?
Answer: – Europe

See also  Www Psc Gov Np Vacancy, लोक सेवा आयोग Vacancies Nepal

Lok Sewa Aayog Model Questions

We have added more model questions for preparation of Lok Sewa Aayog. You can continue reading lok sewa aayog model questions.
27. What is the longest day on earth?
Answer: – June 21
30. The sun’s surface is called?
Answer: – Photosphere
31. What planet has more amount of carbon?
Answer: – Venus
32. What planet are called the two satellites Phobos and dimosa?
Answer: – Mars
33. How many percent of the total area of the earth’s soil is covered?
Answer: – 29%
34. How many days traveling to the sun on its axis?
Answer: – 30 days
35. What is the planet most satellite?
Answer: – Jupiter
36. At which speed earth revolves around the sun?
Answer: – 30 km / s
37. What planet is known as the king of planets?
Answer: – Jupiter
38. Janga Bahadur Rana, which district he died?
Answer: – SARLAHI
41. Who was the first person who uses the term biological technology?
Answer: – Karl ereli
42. How many kinds of biological technology is?
Answer: – 2
43. World first organic mushroom production technology. which country initiated this?
Answer: – China
48. Examples of production of Golden Rice?
Answer: – Biological Technology
५१. Nepal export mostly?
उत्तर :- Vegetable Ghee
55. What is the measuring device name to measure sound inside the water?
Answer: – Hydrophone

There is a good proverb “Sharing is Caring”. If you have more questions you know, please add up on the comment section.

See also  Vacancy for Assistant Computer Operator, Sub-Engineer & Engineer at Janakpurdham Sub-Metropolitan City

Lok sewa aayog exam Tips Tricks to Study

In order to prepare for public service examination the following criteria will be beneficial some of them are:

  • Time management is something really important in order to prepare for exam as we have to give more of our time for preparation
  • Give equal importance to all subjects as each and every subjects are equally importance we should not leave the content of any subjects.
  • Go through previous question for ideas about how the question format comes or what sorts of question will come in examination
  • The main point is that there is minus marks too so we should be beware while giving answers as we cant tick the questions until we are not confident
  • Don’t think your regional section would be that easy
  • For the general English section you should get a simple grammar book and go through it
lok sewa aayog

In order to get more information about public service commission there has been invented an lok sewa application. It is an android app which we can download from google play store in our android phones. We can find different course content related to public service commission examination, which will be beneficial or easier to prepare for the examination.

As we know Lok Sewa Nepal is a web and mobile based single solution for notices, notes, practice questions, online test and other materials for the preparation of Lok Sewa exam conducted by Public Service Commission, Nepal. You can also check lok sewa aayog result from our another page.

Preparation for Lok Sewa Ayog. Lok Sewa Ayog Full question set available. General knowledge questions for lok sewa aayog. All questions with answers are listed over here which will help Lok sewa ayog exam. Lok Sewa Ayog is the only way to enter the governmental civil servant jobs in Nepal. Lok Sewa ayog runs its examination timely. These questions listed over here are important and very much useful.

See also  Vacancy in Lok Sewa Aayog for NaSu 2079

Lok Sewa Ayog General Knowledge

You need to give examination on Nepal Parichaya. This General Knowledge questions will help you for general knowledge about Nepal. www psc gov np general knowledge questions are unique. You need more time to prepare these general questions.

General knowledge Questions that are frequently asked in Lok Sewa Examination by www psc gov np.

What is the prize name by UN for environmental conservation?
1. “Globally earth 500”
2. “Global 500”
3. “Env. 500”
4. “Environmental 500”

Which planet is known as Goddess of Love and Beauty?
क.Murcury
ख.Venus
ग.Jupiter
घ.Saturn

It is always wise to go through varieties of general knowledge questions for the preparation of www psc gov np lok sewa examination. You can find more questions in the web. If you are still in need of more questions, you can reply in the comment section. We will add www psc gov np model questions time to time.